Външни публикации

Днес стартира Панаир на занаятите в гр. Хасково

Проект

Днес, 7 септември 2020 г., на площад „Общински“ в гр. Хасково стартира двудневен  Панаир на занаятите, по време на който 18 местни занаятчии от Хасково и областта представят своите уникални изделия и творби.

Събитието е организирано по проект CB005.2.22.093 „Увеличаване на трансграничния туристически потенциал между Хасково и Одрин”, съфинансиран от Европейския съюз чрез Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег-ИПП България – Турция, по който партньори са Сдружение за регионално социално и икономическо развитие (гр. Хасково) и Тракийската клубна асоциация на природните спортове (гр. Одрин, Турция).

Базар

В рамките на панаира се представят традиционни за региона занаяти, като дърворезба и художествена обработка на дърво, ръчна изработка на керамика, накити и бижута, кукли и сувенири, тъкачество и обработване на вълна и др.

Посетителите имат възможността да се потопят в живата история на занаятчийското изкуство и да се докоснат до уникалността на ръчно произведените изделия от местни майстори. Всеки един от тях е готов с радост да запознае най-любознателните с историята и със спецификите на всеки един от представените занаяти.

На събитието присъстват множество гости – любители на иновативните форми на занаятчийското изкуство, колекционери, любители на историята и гости на гр. Хасково.

Базар

Целта на панаира, финансиран от Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег-ИПП България – Турция е да популяризира и насърчи развитието на туристическия потенциал на региона чрез представяне на местните занаяти пред широката публика. По този начин се промотира културното разнообразие и богатото историческо наследство на Хасково и областта.

След приключването на панаира, най-интересните моменти от него ще бъдат представени в кратък филм и ще бъдат достъпни за всеки желаещ на електронната страница на Сдружение за регионално социално и икономическо развитие:  www.arsed.eu

Проект

Back to top button