Любопитно

„Роден край“ събра картини на 18 хасковски художници

Изложбата „Роден край“ беше открита тази вечер в галерия „Форум“ в Хасково.

Експозицията, посветена на празника на Хасково, включва 44 картини на 18 хасковски художници, рисували от 30-те до 90-те години на 20 век. Творбите са притежание на колекционера Хубен Стефанов, който каза на откриването, че те показват духа на онова време.

Изложба

Ценителите на изобразителното изкуство могат да се насладят на произведения маслена техника, акварел и пастел. Сред художниците се открояват имена като Димитър Иванов – Лицо, проф. Петър Михайлов, Банко Николов, Христо Форев, Петър Толчев, Атанас Шаренков, Иван Шекеров, Георги Петров, Николай Борев.

Изложба

Това е втората изложба на колекционера Хубен Стефанов във „Форум“, в която могат да се видят шедьоври на старите майстори от Хасково. Музиката на квартет „Виолина“ посрещна гостите на изложбата, която се организира със съдействието на общината и Сдружение за култура „Хасково 2015“. Тя ще остане на вниманието на ценителите в продължение на един месец.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гошо
Гошо
08.09.2020 9:20 9:20

Milf-а с червената коса ептен се згъзясъл.

Back to top button