Хасково

Честит празник, Хасково! Молебен, почетни граждани и концерти в програмата

8 септември – Рождество на Пресвета Богородица се чества като празник на Хасково от 1993 г. с решение на общинския съвет.

Богородица се счита за покровителка на града още през Възраждането, когато с общия труд и средства на жителите на града е построена църквата, носеща името й. Символ на Хасково е и монументът на Божията майка, който е открит през 2003 г. Той е вписан в книгата на рекордите „Гинес“ като най-високата статуя на Дева Мария в света.

Празничната програма започва в 8:30 часа в църквата „Успение на Св. Богородица“ с литургия по повод Рождество Богородично. В 10:30 часа в храма молебен за Хасково ще отслужат всички православни свещеници в града.

В 11 часа театър „Дани и Деси“ ще представят на площад „Свобода“ спектакъла за децата на Хасково „Къде си, приятелю“.

Тържественото заседание на общинския съвет в театър „Иван Димов“ е от 12 часа.

В 14 часа е откриването на изложбата „Музиката и моят град“ в Регионалния исторически музей, където от 18 часа е музикалната програма с участието на Гайдарски състав с ръководител Филип Филипов, Камерен оркестър с диригент маестро Цанислав Петков, Вокално трио „Рокива“ и Димитър Русев – Мутата.

От 17:30 часа в парк „Кенана“ ще има приложно колоездене.

През деня в центъра ще има улични музиканти, а в спортна зала „Спартак“ е Международният турнир по хандбал Купа „Вълчо Даскалов“ за юноши и девойки.

Концертната програма на площадка „Спартак“ започва от 19 часа с рок група „Хала“ към Младежкия център. Час по-късно е концертът на рок група „Хангар 42“. От 21 часа е концертът на Силвия Кацарова, Теди и Бенд. Празничните фойерверки ще са в 22:30 часа.

Дните на Хасково започват с пиано бар на открито, на 8-ми – Силвия Кацарова – ВИДЕО

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
08.09.2020 10:21 10:21

Иска ми се снимката с многото народ да е от 2020 но едва ли…

Back to top button