Регион

Статистиката за почивните дни: 1 загинал, 6 в болница, 8 пияни зад волана и 175 бързащи с глоби

Шестима са пострадалите при катастрофи през почивните дни, а една жена загина, сочи статистиката на МВР за пътните инциденти през почивните дни в Хасковска област. Освен тежката катастрофа с една жертва и трима ранени на магистрала Марица, са станали още три инцидента, при които има пострадали.

23-годишен мъж от Узунджово е ранен при катастрофа на пътя в Александрово. Той се ударил в стълб, след като не успял да вземе десен завой. Жена е настанена в болницата в Хасково след инцидент край Сираково. Тя изгубила контрол над колата си при ляв завой и се озовала в нива. В с. Капитан Андреево 64-годишен пешеходец е бил ударен от лек автомобил, който се движил с несъобразена скорост.

8 шофьори са задържани заради употреба на алкохол през почивните дни в Хасковска област. Дрегерът е отчел между 1,35 и 2,73 промила.

175 шофьори са са електронни фишове за висока скорост след проверки по празниците. Общо в региона при специализирана акция са проверени 1 766 превозни средства и 2 005 души. На нарушилите Закона за движение по пътищата водачи са съставени 203 фиша, 98 акта и са връчени 102 електронни фиша.

По същото време на ГКПП „Капитан Андреево“ са проверени 7 188 преминаващи автомобила и 19 722 лица. Връчени са 125 електронни фиша, а са платени през ПОС терминал 273 задължения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button