Отец Антони се оттегли от служба след молебена за Хасково

Хасково

Почетният гражданин на Хасково отец Антони Енев се оттегли от служба. Той се прости с миряните след молебена за Хасково в църквата „Успение на Св. Богородица“.

Днес се навършват 71 г. от ръкополагането за свещеник на отец Антони Енев. През това време той е кръстил над 8 700 деца, венчал е над 2 500 младоженци, изпратил е в отвъдното над 2 400 души. Отецът каза, че вече силите му намаляват и преди 2 месеца е подал молба до митрополит Николай да бъде освободен от служба. Така в църквата остава отец Йордан.

Днешният молебен на празника на Хасково отслужи и архиерейският наместник отец Георги Тодев. Той се помоли в началото на новата църковна година за здравето и успеха на хасковлии.

 

Един коментар по “Отец Антони се оттегли от служба след молебена за Хасково

  • Човек заслужаващ уважение и най- вече респект към отслуженото.
    Но,защо винаги при такива случаи се фотографират лица,които не са фотогенични. Та те са анатемосани приживе. Това са лицата от последните 30г.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.