Хасково

Връчиха званията на почетните граждани на Хасково, наградиха учители и служители на първа линия в борбата с коронавируса

Званието Почетен гражданин на Хасково беше връчено на тържествена сесия на общинския съвет в театър „Иван Димов“.

То беше връчено на хореографа и художествен ръководител на Танцов ансамбъл „Южняци“ Васко Димов и известния историк доц. д-р Георги Граматиков. Почетен гражданин на Хасково – посмъртно е Капитан Петко войвода, като званието получи неговата родственица Петя Боева.

Почетни
Васко Димов

Васко Димов припомни как преди 60 г. на тази сцена е имал първата си среща с фолклора на събор, когато е бил едва 9-годишен. Той написа в книгата на почетните граждани на Хасково, че фолклорът е неизменна част от историята на града. Той е жив и днес, като призова красивото танцово изкуство да продължи да се развива.

Почетни
Георги Граматиков

Д-р Георги Граматиков припомни как му е било възложено да определи дата за Деня на Хасково. Неговото предложение е било внесено от тогавашния кмет Стоян Илиев с докладна до общинския съвет, който го е приел единодушно. Той написа в книгата идните поколения да имат самочувствието на наследници на един град със стародавна култура, който да изграждат още по-красив.

Почетни
Петя Боева

Петя Боева благодари за званието за Капитан Петко войвода от името на всички родственици, тракийци, родолюбиви и признателни хора.

Беше връчено и званието „За заслуги към образованието и културното дело“. В категорията „Учител в начален етап или прогимназиален етап на образованието“ отличието получи Стилияна Ангелова – старши учител по музика в ОУ „Никола Вапцаров“ – Хасково. В категорията „Учител в гимназиален етап на образованието“ званието е за д-р Юлия Кръстева – старши учител по математика в ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ – Хасково. В категорията „Културен деятел от областта на изкуствата, библиотечното или музикалното дело“ то е за актьора Стефан Цирков. Той го посвети на всички свои колеги, които от март не могат да работят заради пандемията от коронавируса.

Кметът Станислав Дечев призова залата да аплодира всички отговорни граждани, които със спазването на мерките срещу коронавируса са спасили човешки животи. Той отличи изявени служители на първа линия в борбата с вируса. Награди получиха изпълнителният директор на МБАЛ – Хасково д-р Георги Гелов, лекарите в ОАИЛ д-р Георги Димитров и д-р Владимир Вълев, директорът на РЗИ – Хасково д-р Соня Димитрова, директорът на дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ д-р Снежана Иванова, началникът на Районното управление на полицията в Хасково Иван Расоков получи отличието за Областната дирекция на МВР, младши разузнавачът от РУП – Хасково Валентин Делчев, инспекторът в РУП – Хасково Цветан Дамянов.

Почетни

Почетният гражданин на Хасково отец Антони Енев беше поздравен от всички за достойната си служба в продължение на 71 г. Както Haskovo.info писа, по-рано днес той обяви, че се оттегля.

Хасковлии бяха поздравени с празника от председателя на общинския съвет Таня Захариева, кмета Станислав Дечев и областния управител Стефка Здравкова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button