Регион

Мигрант удари двама полицаи в Любимец, осъдиха го условно

45-годишен гражданин на Гана е осъден на 1 г. условно с 3 г. изпитателен срок за хулиганство и нанасяне на телесни повреди на полицаи в Дома за настаняване на чужденци в Любимец, съобщават от прокуратурата.

Чужденецът е буйствал на 3 август вечерта по време на провеждане на режимен момент за поименна проверка за присъствие в стаите. Той викал, отказвал да се подчини на разпорежданията на полицаите и да се прибере в стаята си, блъскал с ръце в гърдите един от полицаите, ругаел на английски език, а на втори полицай нанесъл удар в областта на лявото ухо и направил опит да го удари с дървен стол.

Според изготвената съдебномедицинска експертиза, мигрантът е причинил на двама полицаи лека телесна повреда – на единия – травматично разкъсване на тъпанчева мембрана на ухото и нараняване на дясната ръка, а на втория – нараняване на лявата предмишница и контузия на дясното рамо.

От 3 юли той пребивавал в Дома за настаняване на чужденци в Любимец. Там се установило, че той по произход е от Република Гана, но от близо 15 години пребивавал в Испания. Мъжът бил без документи за самоличност. След като испанските власти потвърдили, че той постоянно пребивавал в страната, започнала административна процедура по предаването му. Обвиняемият отказал да подпише документите за връщането в Испания.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Хасково.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ламбрю
ламбрю
09.09.2020 16:38 16:38

добре че не ги е и мандрасал.

Анонимен
Анонимен
09.09.2020 23:15 23:15

МИЛИЦИОНЕРИТЕ БИЯТ САМО БЪЛГАРИ. ДОЛНА ПАПЛАЧ СА. НА МАНГАЛИТЕ МЪЛЧАТ. СЛЕДВАЩИЯТ ПЪТ АЗ ЛИЧНО ЩЕ БЛАГОДАРЯ НА ГАНАЕЦА ЧЕ СЕ ГРИЖИ ЗА ДЕМОКРАЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ. ЩЕ ГО ПООЩРЯВАМ ДА БИЕ МИЛИЦИОНЕР

Back to top button