Хасково

Националното знаме ще се вее над паметника на Капитан Петко в Хасково

Община Хасково ще направи обновление около паметника на Капитан Петко войвода, от чието тържествено откриване се навършват 65 години. Предложението е направено от Тракийското дружество „Георги Сапунаров“, каза председателят Кирил Сарджев.

Проектът е изработен в общинската дирекция „Архитектура и строителство“. Предвижда се поставяне на гранитна настилка – подход към паметника, както и плочник за полагане на венци и цветя. Нов вид ще има указателното табло до паметника с кратки данни за живота и делото на легендарния тракийски войвода, изписани на български, гръцки и английски.

Новост ще бъде големият пилон, който ще се издига край монумента. На него ще се развява 8-метрово национално знаме. Пилонът ще бъде изработен от хасковска фирма.

Най-впечатляващият и представителен паметник на Капитан Петко е дело на скулптора Стою Тодоров. По случай 175-годишнината от рождението на войводата потомците на тракийски бежанци засадиха бор край монумента, припомня Haskovo.info.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Азът
Азът
18.09.2020 10:58 10:58

Пилонът е изработен в хасковската фирма ПИМ ООД. Очаква се поставянето му.

Back to top button