Екоинспекцията глоби хасковлия, опитал да продаде препарирана видра

Хасково

Хасковлия е глобен с 250 лв., защото се е опитал да продаде препариран екземпляр от защитен животински вид – видра, чрез интернет сайт за онлайн търговия, съобщават в отчета си за август от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково.

През август са извършени 132 проверки на 129 обекта. Дадени са 97 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 3 акта, наложени са 2 санкции и са издадени 3 наказателни постановления за 650 лв. Събраната сума от санкции, включително за предишни периоди, е 6 544 лв.

На „Зеления“ телефон са постъпили 25 сигнала, 17 от които за бедстващи защитени видове птици, които са изпратени за лечение в Спасителния център за диви животни в Стара Загора. Оказана е помощ на 10 щъркели с различни наранявания.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.