Любопитно

Три училищни библиотеки в Хасковско с пари от просветното министерство

142 училища в страната получават финансиране по модул „Библиотеките като образователна среда“ от Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“.

Сред тях е ОУ „Иван Вазов“ в Свиленград, съобщиха от Министерството на образованието и науката. Целта на програмата е да се подпомогнат училищата за закупуването на съвременна литература съобразно потребностите и интересите на учениците. Насърчава се създаване на кът за четене – интерактивно пространство за общуване с книгите в епохата на електронните устройства. Свиленградското училище получава за тези цели 5 690 лв.

Още 2 училища от Хасковска област са одобрени от програмата на министерството за формиране на навици за четене и умения за учене. Харманлийското ОУ „Иван Вазов“ е финансирано с 4 988 лв., а ОУ „Христо Ботев“ в село Войводово – 3 996 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button