Регион

Митничари задържаха 8 тона нафта без документи на границата

Снимки: Агенция Митници8 000 литра дизелово гориво са задържали митничари от Митница Свиленград. Тази нощ, района на ГКПП Капитан Петко Войвода те спрели за проверка два товарни автомобила с хасковска регистрация. Двата камиона пътували по отделно и по документи били празни.

При извършване на проверка е установено, че в едното превозно средство в 16 метални варела с вместимост от по 200 литра, се превозват общо 3 200 литра червеникава течност с мирис на дизелово гориво.

Снимки: Агенция МитнициВ другия товарен автомобил са установени 4 пластмасови бидона с вместимост от по 1 000 литра и 5 метални варела с вместимост от по 200 литра, съдържащи общо 4 800 литра течност с мирис на гориво.

Шофьорите и на двата камиона обяснили, че превозват „нафта за отопление“ или просто „нафта“. Те не представили документи, удостоверяващи заплащането, начисляването или обезпечаването на акциза, но обяснили, че нефтопродуктът е закупен в Гърция.

Снимки: Агенция МитнициПревозваната общо 8 000 литра течност е иззета за съхранение в склад на Митница Свиленград. Взети са проби за лабораторен анализ и експертиза, съобщават от Агенция Митници.

4 800 лева е дължимият акциз за такова количество дизелово гориво. При доказване на нарушението двата превозвачи ще платят двойния размер на дължимия акциз или общо близо 10 000 лева, а стоките, предмет на нарушение, ще бъдат отнети в полза на държавата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button