Хасково

По 600 човека на ден декларират доходите си в Хасково

Декларации в НАПСредно по 600 данъчни декларации за доходи, получени през миналата година, приема Офис Хасково на НАП на ден. Срокът за подаването им изтича на 30 април.

9 599 физически лица от областта вече са обявили доходите си от предходната година. 557 от тях са го направили по интернет с електронен подпис, което им гарантира отстъпка от дължимия данък с 5%. 539 от формулярите са пуснати като писма с обратна разписка, а 1 773 са подадени на гише в пощенски клон. 6 730 души са предпочели личното посещение в НАП.

Освободени от задължението да подават декларации са лицата, които са получавали възнаграждения само по трудови правоотношения. Данъчна декларация не подават и едноличните търговци, които през миналата година не са извършвали стопанска дейност.

Доходи от хонорари, авторски възнаграждения и упражняване на свободни професии се декларират като за целта се прилагат служебни бележки за изплатени суми от работодателите. Посочват се още приходите от отдаване на имущество под наем, от земеделие и тютюнопроизводство. Задължените лица подават декларация дори когато данъкът е авансово удържан и няма суми за доплащане.

Неподаването в срок на годишна данъчна декларация за доходите се санкционира с глоба до 500 лева, а посочването на неверни данни, които водят до освобождаване или намаляване на данъка с глоба до 1 000 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button