Любопитно

22 ловни дружинки броят дивите зайци в Хасковско

Контролна есенна таксация на дивите зайци се провежда днес на територията на Ловно-рибарското сдружение в Хасково, в която влизат и общините Минерални бани и Стамболово.

В кампанията участват 22 ловните дружинки, в чийто планове за ползване на дивеч фигурират зайците. Това са дружинките във Войводово, Гарваново, Жълти бряг, Долно Ботево, Караманци, Криво поле и др. Таксацията установява количеството на дивеча и физическото му състояние.

Сдружението организира в Хасково и обучение на ловците по актуални проблеми, свързани с опасността от африканска чума по свинете. Представители на ловните дружинки научиха как се прилагат мерки за био-сигурност при първична обработка на отстрелян дивеч, включително взимане и изпращане на проби от глигани за лабораторна диагностика. Такива обучения Окръжната дирекция за безопасност на храните урежда и в други общини на Хасковска област.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
НСИ
НСИ
12.09.2020 18:00 18:00

Преброяване на дивите зайци Хаха

Back to top button