Москвич от 1954 г. с първа награда на ретро парада в Хасково

Любопитно

Първо място на ретро парада в Хасково спечели „Москвич 401“ от 1954 г. на Господин Господинов от Казанлък.

Той участва за пръв път в Хасково, а колата е реставрирана тази година. Тя е от Украйна и е купена за 6 000 лв., като с реставрацията е излязла на собственика около 16 000 лв. Господинов има автосервиз, като ретроавтомобилите са му хоби – има още един Москвич, Трабант и мотоциклет „Балкан“.

Второто място е за Николай Вълчев от Любимец с Фолксваген „Karmann Ghia“ от 1971 г. Трети е Тенчо Ангелов от Хасково с „Morgan Roadster“ от 2005 г., който също привличаше много хора за снимки.

Наградата на публиката е за Божидар Велеганов с „Ягуар XJS“ от 1994 г. Наградата на кмета Станислав Дечев, който получи плакет от клуб „Тракия Хасково“, е за Захари Запрянов с „Мерцедес 206“.

В ретро парада на площад „Свобода“, който е съпътстващо събитие за празниците на Хасково, имаше около 70 участници от страната и чужбина.

3 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.