Хасково

Италианските ученици се страхуват от високото

Посрещането10 ученици и двама учители от Професионалната гимназия за социални дейности „Елена ди Савоя“ в италианския град Л’Акуила са на посещене в ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“. Днес те бяха посрещнати с пита и мед от хасковските си връстници.

Италианските гости ще останат в Хасково до края на седмицата. Визитата им е по проект „Да държим отворени вратите на нова Европа“, който се финансира от италианската община.

Л’Акуила е градът, който бе разрушен по време на опустошителното земетресение миналата година в Италия. При пристигането си вчера чуждестранните гости със страх са гледали високите сгради по бул. „Раковски“ и са помолили да не бъдат настанявани в такава висока сграда, разказа днес ръководителката на проекта Славея Димитрова. „Надяваме се на усетят нашето гостоприемство и да забравят грозните си впечатления и страха си от земетресенията“, каза при посрещането им тя.

До края на седмицата италианските гости ще се срещнат с началника на Регионалния образователен инспекторат Иван Панайотов. Ще разгледат града и ще посетят музея в Александрово.

Италианските ученици Учениците

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
morskiq
morskiq
21.04.2010 14:09 14:09

i nai vajnoto e bodrov4eto s adidaskata koito posreshta 4ujdencite 😀

Back to top button