Спорт

7 отличия за хасковските състезатели на държавното по спортно ориентиране

В третия състезателен ден в югоизточните околности на Хасково се проведоха щафетните състезания от програмата на Държавното първенство за деца и юноши с участието на 104 щафетни отбора от по три поста в 4-те възрастови групи.

Състезанието се разви на територията на бившата ТЕЦ и близките борови горички. Най-много се затрудниха момичетата до 12 години, които почти в края на контролното време от 4 часа успяха да определят призьорите. Хасковските деца от клуб „Компас 1994“ с председател Тодор Стратиев участваха с 5 щафетни отбора, като най-добре се представиха 10-годишните Христо Димов, Никола Делчев и Даниел Йорданов в групата до 12 години, класирайки се на трето място от 22 отбора. Това е трето призово място за тази щафета след двете в дисциплите ски и колоориентиране. Малко не достигна на момичетата до 14 години и до 18 години да бъдат сред призьорите, записвайки четвърти места, а 14-годишните момчета останаха шести.

Ориентиране

След децата стартираха ветераните, които този ден бягаха средна дистанция. Хасковските представители се поздравиха с още две отличия – на Росица Гаргова – втора при 45-годишните и Емине Хасан – трета при 50-годишните. Като се прибавят и 4-те медала завоювани от Росица Гаргова, Николай Попов и Тодор Стратиев през първите два дни, сметката на ветераните от Клуба е 6 отличия за трите състезателни дни.

Haskovo.info припомня, че през първите два дни първенството се проведе в община Минерални бани.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button