Хасково

Регионалната библиотека в Хасково купи машина за дезинфекция на книги

Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково в близко време ще разполага с нова значима придобивка.

Културната институция закупи съвременна машина за дезинфекция на книги. Модерната техника дава възможност за обезпрашаване и дезинфекция на книгите за кратко време. Тя е изключително ефективна срещу така наречените патогенни бактерии.

Ултравиолетови лампи в помещенията, където се обслужват читателите, осигуряват максимална дезинфекция, а дезодорирането става чрез освежител за въздух, инсталиран в устройството. Машината е лесна за обслужване, тя се задейства с механичен бутон с едно докосване.
Така с качествено новата услуга хасковската библиотека дава възможност на посетителите да ползват безопасно богатия фонд на библиотеката. Стерилизаторът за книги е закупен със средства от програмата на община Хасково за подпомагане на реализирането на културни инициативи.

Както Haskovo.info писа, 180 437 лв. са разпределени по Наредбата за финансово подпомагане на местната култура в общината. Заделените средства в бюджета са 200 000 лв., като останалите пари ще се разпределят на втори етап до края на септември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button