Откриха детска изложба за празника на пожарната в Хасково

Любопитно

Изложбата на детски рисунки „С очите си видях бедата“ беше открита тази сутрин във фоайето на читалище „Заря“ в Хасково.

Тя се организира по случай професионалния празник на служителите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.
В експозиицията са 42 рисунки, като за традиционния конкурс на пожарната са изпратени много повече. Тази година заради пандемията не е проведен областен кръг на конкурса, но въпреки това са получени много рисунки. Очаква се най-добрите от тях да бъдат наградени на националния етап на конкурса. Старши инспекторът в регионалната дирекция на пожарната Людмил Иванов каза на откриването, че децата много добре и точно са отразили бедствията и пожарите.

Изложба

Във връзка с празника от 14 до 18 септември се провежда традиционната Седмица на пожарната безопасност. С планираните мероприятия се цели популяризиране на дейностите на служителите от структурите за „Пожарна безопасност и защита на населението“. Предвидени са дни на отворените врати, приемни за граждани и открити телефонни линии, дискусионни срещи, демонстрация на противопожарна техника и пожаро-тактическо учение. Инициативите на хасковските огнеборци ще се проведат на територията на цялата област.

 

Един коментар по “Откриха детска изложба за празника на пожарната в Хасково

  • Тези там с униформите и със звездичките на пагоните са канцеларски мишки. Никога не са ходили на истински пожар – – повярвайте ми, защото ги познавам много добре. Само седят в Областния съвет на последния етаж и ги интересува кога ще дават аванс и кога заплата.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.