Две професионални гимназии с дуално обучение

Хасково

За 5-та поредна учебна година електроразпределителното дружество в Югоизточна България стартира инициатива за дуално обучение в паралелки в училища.

Тази учебна година започва партньорство с две професионални гимназии в Хасковска област. Това са ПГ по механоелектротехника „Стойчо и Кица Мирчеви“ в Хасково и ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Димитровград.

Целта е в рамките на сътрудничеството да бъдат подготвени кадри за професионалното им развитие в сферата на електротехниката и енергетиката.

На този етап в програмата са включени 20 ученици от двете гимназии. Те ще имат възможност да използват добрите практики на дуалното обучение – едновременно общообразователни часове в училище и работа в реална работна среда.

Плюсовете на дуалното обучение са, че то формира квалифицирани млади специалисти, готови да започнат работа веднага след завършването на гимназия. Значително намалява безработицата при младежите и така се подпомага икономиката в страната.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.