Хасково

Децата от ЦДГ №3 разбраха, че на Марс няма марсианци

УченицитеПразник на Земята се проведе днес в ЦДГ №3 „Зорница“ в Хасково. Специална презентация „Земята – оазис в космоса“ на астрономическата обсерватория към Младежки център качи децата на космически кораб и ги разходи около Земята. 

Първата спирка бе слънцето, за което мачулганиет разбраха, че е огромна газова топка, която гори и на нея не може да има живот. Така стъпка по стъпка спираха на всички планети. И въпреки, че на Марс децата очакваха да видят марсианци се натъкнаха на космически кораб, управляван дистанционно от хората на Земята.

ТанцътНа финала на презентацията малчуганите научиха още, че нашата планета е болна, защото режем безразборно дървета, хвърляме боклуци и замърсяваме околната среда, моретата и океаните. Затова не трябва да я почистваме само на 22 април, когато е Денят на Земята, а да се грижим за нея винаги.

Децата от трета група представиха и музикално-танцовия спектакъл „Силата на четирите елемента“ – огън, въздух, земя и вода. Утре децата организират акция по почистване. Ще раздават и послания на възрастните, в която ги приканват да не замърсяват Земята.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button