Регион

Локализираха пожара край Владимирово, изгоряха 5 000 декара

Пожарът при тополовградското село Владимирово е локализиран, съобщават от областна администрация.

Огънят беше в труднодостъпен терен между областите Хасково и Стара Загора. В района на Хасковска област той е обхванал около 5 000 декара сухи треви, широколистна гора, гъста растителност и храсти. Поради голямата площ областният управител Стефка Здравкова е поискала в пожарогасенето да се включат и военни. На дежурство по фронта на пожара през целия ден ще останат осем екипа на пожарната, булдозери и военни.

Пожарът, който горя при село Планиново, е потушен. През нощта на място да охраняват огъня са били 4 автомобила и 13 служители на пожарна безопасност. Днес на дежурство ще останат 4 екипа, които да следят пожарът да не се възпламени отново.

Третият пожар, който горя край село Йерусалимово, е погасен. Той обхвана около 3 000 дка сухи треви, земеделски земи и храсти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button