Хасково

Хасковските протестиращи се готвят за Великото народно въстание на 22 септември в София

Хасковските протестиращи обявиха на пресконференция, че се готвят за участие в третото Велико народно въстание на 22 септември в София. Преди това в четвъртък в Хасково ще има протестно автошествие с искане за оставки на правителството и главния прокурор.

Георги Делчев, Йордан Данев, Марио Бисеров, Иван Тошев и Тодор Топалов разказаха за случилото се на предишните два национални протеста в София. По техните наблюдения в редиците на полицаите имало частни охранители в униформи без обозначителни знаци, от които тръгнала агресията към протестиращите на 2 септември. Делчев каза, че два пъти е бил ударен от охранителите. По думите на Бисеров управляващите били твърдо решени да не се провали заседанието на Народното събрание, където били разпределени концесиите за 60 г. напред. Според него така България вече била разпродадена. След това на Великото народно въстание на 10 септември вече нямало ескалация на напрежението, защото концесиите били уредени, а и протестиращите взели мерки да не допуснат хора от агитките в редиците си. Очакванията са да няма напрежение и на 22 септември.

Протест

Протестиращите се оплакаха и от засилените проверки на изходите на Хасково преди националните протести. Тошев каза, че полицията си създава политическа полиция. Той допълни, че заради участието си на протеста със затварянето на автомагистрала „Марица“ през август му е съставен акт не по Закона за събранията, митингите и манифестациите, а по Закона за движение по пътищата. За евентуалната си глоба той събира символично по 1 ст. от граждани, които са заинтересовани полицията да не се прави на Държавна сигурност.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
тошо
тошо
16.09.2020 16:35 16:35

4 ЛИ ОСТАНАХТЕ ай стига толкова, издигнете си кандидат и на пролет спечелете ..

шофер
шофер
16.09.2020 16:38 16:38

как пък мен никой не ме спря пътувам през два дни до софия? аз държа да има всеки ден засилен контрол ..

😎7
😎7
16.09.2020 17:59 17:59

След мутрата Тиква заптиетата ще си търсят нова работа макар, че не умеят да работят нищо.

Ебан жи си
Ебан жи си
16.09.2020 20:20 20:20
Отговор до  😎7

За та плющят тебе и женка ти и за им платаш

Back to top button