Хасково

Повече тежки катастрофи в Хасковско, засилват контрола по пътищата

Повече тежки катастрофи с ранени и загинали са станали от началото на годината в Хасковска област в сравнение с 2019 г.

Това отчете началникът на „Пътна полиция“ – Хасково Димо Чобанов на старта на специализирана полицейска операция. Той заяви, че контролът по пътищата в областта е засилен. Тежките катастрофи от началото на годината до 15 септември са 189 – с 27 повече от 2019-а, 12 са загинали (с двама повече), а ранените са 263 (с 59 повече). Констатираните нарушения по пътищата в региона за първите 8 месеца на годината са 31 534.

Днес на площад „Лебеда“ се проверяваха основно шофьори. В началото един беше санкциониран за неизвършен технически преглед, бяха връчени и няколко фиша за превишена скорост.

Акция

16 септември е европейски ден без загинали на пътя, като мотото на инициативата е „Остани жив. Пази живота!“. Акцията беше съвместна с БЧК, община Хасково и областна администрация. Освен доброволците на БЧК листовки за пътна безопасност на шофьорите и пешеходците раздаваха кметът Станислав Дечев и зам.-областният управител Митко Петров.

Община Хасково подготвя образователна кампания за младите хора за придобиване на знания за правилата за движение по пътищата и тяхното правилно прилагане. Дечев уточни, че съвместно с Държавната агенция за безопасност на движението по пътищата общината ще изгради и оборудва мобилни площадки за обучение на деца. Практическите занятия ще се извършват в различни учебни заведения в Хасково, ще са насочени към малките ученици и ще се осъществяват с подкрепата на полицаи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Някой
Някой
16.09.2020 16:44 16:44

Венци – Катаджията за пореден път се убеждавам че е най-намръщения човек който съществува. Досега никога не съм го виждал да се усмихва а Чобанов е пич! Виждам и някаква „пухкава“ катаджийка – – коя тя? Не съм я виждал преди.

Орфеец
Орфеец
16.09.2020 18:48 18:48

Ам стига вече писвахте глоби, ва!

стар футболис
стар футболис
16.09.2020 19:13 19:13

тая пухкавата катажийка е на батето росен гълъба щерка и той беше катажия от село ефрем

VALERI
VALERI
16.09.2020 20:29 20:29

Tova za koeto globiavat ne doprinasia nikakva polza, a e samo biznes i reket,katastrofite ne stavat do hrasta na sianka,triabva vazpitatelna rabota i analiz

Някой
Някой
17.09.2020 9:19 9:19
Отговор до  VALERI

До Валери : Г-н Валери, вие не можете ли да пишете на кирилица /български/, да не живеете в Англия? Едвам ви прочетох коментара.

Back to top button