Хасково

Задържан за 288 кг. хероин обяви гладна стачка, извикаха линейка в съда

41-годишният турски гражданин Селман Йоздемир, задържан за контрабандата на над 288 кг. хероин, беше откаран след обяд с линейка от съда до Спешно отделение на МБАЛ – Хасково.

Мъжът е поискал да му бъде изменена мярката за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека. В момента той е единственият задържан за контрабандата и недоволен от този факт преди близо седмица е обявил гладна стачка в ареста. На днешното заседание в Хасковския окръжен съд мъжът се почувствал зле и беше извикана линейка, с която под охрана беше отведен до болницата. Съдебното заседание беше прекъснато.

Съд

След като мъжът се почувствал по-добре и след уверенията на медиците, че той е здрав, Йоздемир беше върнат в съда, а делото продължи. В крайна сметка съдът не уважи молбата му и го остави в ареста. Определението може да се обжалва пред Пловдивския апелативен съд. Това е поредният път, в който задържаният иска да излезе от ареста, но без успех.

Haskovo.info припомня, че на 18 април миналата година Йоздемир и шофьорът на камиона с хероина 36-годишният иранец Сеидмохамадхас Рамазани бяха оставени в ареста от Хасковския окръжен съд. Според разследвщите камионът е бил натоварен в Иран с машина за боядисване, в която е бил укрит хероинът. Той е трябвало да пристигне в Пловдив, където е задържан и турчинът. Дрогата е на стойност над 18.7 млн. лв.

Ако бъде признат за виновен го грози затвор от 15 до 20 г. и глоба от 200 000 до 300 000 лв.

Съд

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ангелов
ангелов
16.09.2020 20:03 20:03

Малко са,поне двойно.

Колега
Колега
17.09.2020 9:15 9:15

Северина, пак ли ти си на смяна. Само теб виждам в тези линейки, явно вмемаш двойна заплата. 😄😄

Букварче бг
Букварче бг
17.09.2020 10:19 10:19

“В която бил Уткрит”…Деян Динев сериозен ли сте?

Вече далече от букварче бг
Вече далече от букварче бг
17.09.2020 10:21 10:21

Букварче бг се извинява, прочетох уткрит не укрит, както е написано. Време е за още едно кафе мисля.

Back to top button