Проблеми с водата на Стамболово заради сушата

Регион

За проблеми с водоснабдяването на село Стамболово сигнализираха читатели на Haskovo.info.

Хората се жалват, че почти всеки ден водата в чешмите им идва около 11 часа и спира около 19 часа. Те недоволстват, че това се случва в жегите и то в условията на епидемия от коронавирус. Това е пореден сигнал за безводие на жители от общината.

Управителят на ВиК – Хасково Тодор Марков коментира пред Haskovo.info, че проблемите с водата на Стамболово се дължат основно на сушата. Селото се захранва от шахтов кладенец в терасата на река Арда. Той каза, че още през миналата година е изпратил писма водата да се използва само за пиене и готвене, но не и за поливане, защото се задава суша.

Отделно в селото ставали много аварии, което допълнително утежнявало ситуацията.

ИЗПРАТИ НОВИНА

2 коментара

  • Водата в село Стамболово, не може да се ползва за пиене, нито за готвене, г-н Марков явно изобщо не сте наясно, но пък много сте наясно с вдигане на цените. А що се отнася за поливането в селото, нека г-н Тодор Марков да обясните на жителите защо от години няма поливна вода и с какво тези селски хора да поливат своите градинки на който разчитат. И ако нямате никаква представа да знаете, че населението на с. Стамболово 98% е от пенсионери „с големи пенсии“, не като вашата „ниска заплата“ господин управник.

  • Артик, две години съм живял в Либия, Сахарската пустиня. Как пък един път не спря водата, бе да е.а тъпово вейка и мейка!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.