Хасково

С 546 студенти откриха академичната година в УНСС – Хасково

Регионалният център за дистанционно обучение на УНСС в Хасково откри официално новата академична година.

За пръв път в страната университетът ще обучава магистри по Управление на миграционните процеси, към която специалност има интерес в граничния регион, отчитат от университета. Центърът е специализиран за дитанционно обучение и бяха изброени най-актуалните системи за обучение в онлайн среда.

В зимния семестър се обучават дистанционно 546 студенти, от които първокурсниците са 165 – 123 са бакалаври, а останалите са в магистърски програми. Бакалавърските специалности са Мениджмънт и администрация, Счетоводство и контрол, Икономика, а магистърските – Счетоводство и контрол, Бизнес администрация, Икономика на човешките ресурси.

Сред официалните гости, които поздравиха студентите от юбилейния стотен випуск на УНСС, беше ректорът на университета проф. Димитър Димитров. Той изрази желанието на ръководството да развива центъра в Хасково.

Директорът на Регионалния център за дистанционно обучение – Хасково проф. д-р Надя Миронова заяви, че е срещнала разбиране за партньорство с местната власт в областите Хасково и Кърджали, както и с представители на бизнеса. Предстоят открити лекции пред завършващи в училищата, както и състезания по професии.

За доброто настроение на тържеството се погрижиха от хасковския клуб „Веселие“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button