Организации в Хасковско работят за интеграция на бежанци

Регион

Неправителствени организации от Хасково, Димитровград и Харманли участваха в информационна среща в София на тема „Структурите на гражданското общество за интеграция на бежанците в България“.

Форумът бе организиран от Български съвет за бежанци и мигранти в партньорство с Представителството на Върховния комисариат на бежанците към ООН в България. В него се включиха и представители на международни организации.

Срещата се осъществи в рамките на на проект „Застъпничество за интеграция на бежанците в България“, финансиран от ВКБООН и проект „Национален механизъм за оценка на интеграцията на бежанците“, съфинансиран от ЕС.

Националният механизъм за оценка на интеграцията е 6-годишна инициатива, която цели да подготви основните действащи лица в областта на интеграция в 15 страни-членки на ЕС да се справят по-добре с настоящите предизвикателства и да подобрят резултатите от интеграцията на лицата, получили международна закрила.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.