Любопитно

Елена Цветкова дирижира и ръководи семинар във Варна

Хасковският „Орфей+“ с диригент Елена Цветкова е сред участниците в Хоровите празници и III Национален фестивал на детските и младежки хорове във Варна, които ще продължат до 20 септември.

Организатор е Дирекция „Култура и духовно развитие“ на община Варна. Официално откриване се състоя в Държавната опера на морската столица.

На трите фестивални сцени ще излязат и формации от Бургас, Сливен, Русе и града-домакин. Те се представят със свободна концертна програма с репертоар по избор.

В рамките на празниците ще се проведе семинар с музикалните педагози на тема „Съвременната българска хорова песен – тенденции на развитие, условия на разпространение, комуникация между композитори и изпълнители“. Модератор е Елена Цветкова.

Ще се състои и годишно общо събрание на сдружение Български хоров съюз. Както Haskovo.info писа, Елена Цветкова е член на управителния съвет на сдружението.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button