Регион

Откриха още ниви с канабис в Мустрак и Тополовград

Цигари без бандерол и конопени растения са иззели полицаи от Свиленград при операция по противодействие на конвенционалната престъпност в малките населени места под ръководството на прокуратурата, съобщават от областната дирекция на МВР.

Вчера в 3:45 часа икономическите полицаи са проверили дом в село Мустрак, обитаван от 36-годишен мъж. От къщата са иззети общо 720 къса безакцизни цигари от различни марки. Оказало се, че задържаният заедно с 36-годишен димитровградчанин са засели и отглеждали конопени растения с тегло 3 кг. в двор на изоставена къща в селото. Двамата са задържани до 24 часа.

За последните 10 дни при три специализирани полицейски операции на територията на Свиленград и региона са задържани четирима мъже за отглеждане на канабис в ниви в селата Димитровче, Левка и Мустрак, за които прокуратурата е образувала досъдебни производства.

Ден по-рано тополовградските полицаи съвместно с прокуратурата в Ямбол са провели операция по линия на дрогата. В 14 часа автопатрул е проверил на пътя на изхода за Елхово 65-годишен велосипедист. В чувал е открит 2.3 кг. канабис. Последвала е проверка в местността „Илиман дере“ край Тополовград, откъдето мъжът признал, че е брал канабиса. Намерени са засадени 33 растения, реагиращи на канабис. Той е задържан до 24 часа.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button