Хасково

Съветници: Нужна е цялостна стратегия за развитието на Тролейбусния транспорт в Хасково

Бурни дебати имаше в общинския съвет по предложението община Хасково да отпусне 150 000 лв. на Тролейбусен транспорт за закупуването на 5 тролейбуса втора употреба от Чехия.

Сегашните пет тролея са в окаяно състояние, а дружеството е на загуба от тази си дейност. Общински съветници предложиха първо да се направи цялостна стратегия за развитието на Тралейбусен транспорт, за да не се наливат пари в губещо предприятие. Сред предложенията беше докладната да бъде оттеглена от кмета Станислав Дечев до решаване съдбата на Тролейбусен транспорт. Дадоха се примери как частните превозвачи са на печалба, а в същото време тролейбусният превоз е губещ. Обсъждаше се вариант и за замяната на тролеите с автобуси на метан, които обаче са по-скъпи.

Сесия

В крайна сметка общинският съвет гласува да се отпуснат 150 000 лв. за петте тролея втора употреба, с които да бъде закърпено положението в дружеството. Управителят му Албен Манджуков гарантира, че сделката е изгодна. Той посочи, че контакатната мрежа е амортизирана и има нужда от ремонт.

Паралелно тече обществената поръчка за новите електробуси за 5 млн. лв., като до края на октомври се очаква да бъдат отворени ценовите оферти. През следващия месец най-вероятно ще заработи SMS-системата за паркиране в Синята зона, като прогнозата е, че това ще повиши приходите.

Кметът Дечев каза, че с модернизирането на синята зона и закупуването на тролеите и електробусите се цели подобряване качеството на услугите и повишаване на приходите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Амет
Амет
25.09.2020 13:14 13:14

Кренвирша да ми ядете

Орфеец
Орфеец
25.09.2020 13:33 13:33

Оставете такситата да въртят, по добре ще е за хората и няма нужда да се крадат повече народни пари!

Пепо
Пепо
25.09.2020 16:54 16:54

Стига с тези тролейбуси!
Каквото и да се прави е губещо перо!
Няма ги вече големите предприятия,в които работеха голяма част от жителите на кв.“Орфей“.
По-добре купете микробуси или малки автобуси и обхванете всички квартали на града с нормално разписание,а не на час или на високосна година!
Поинтересувайте се в индустриалните зони,където са обръщалата,какви предприятия има,на какво работно време са и колко от тях нямат подсигурен транспорт на служителите си от града.

Ехо8
Ехо8
25.09.2020 22:07 22:07

Брех брех този Манджуков. Ремонти и покупки са му в главата само. По точно комисионни. Краде и не можа да се насити. Една педя ръст и педя шкембе и тия съветници гласуват. За 10 години не са наляха толкова пари в тия тролеи от колкото за 8 месеца от както е манджуката. Абе аланколу може утре да те тръшне короната на кого ще оставиш тия пари

Back to top button