Хасково

Общината иска повече инвестиции от ВиК, нова авария в Хасково

С ВиК – Хасково се работи изключително трудно, а направените инвестиции са прекалено малки за голям областен град като Хасково.

Това заяви по време на днешната сесия на Общински съвет кметът Станислав Дечев. Той вече е провел две срещи в Регионалното министерство, което е принципал на водното дружество.

Обсъжданията по темата бяха част от разискванията относно докладната за проведена процедура по приемане на инвестиции, извършени от ВиК – Хасково за периода от 1 януари до 31 октомври 2019 г.

137 000 лв. са инвестиициите на дружеството в мрежата в Хасково за 10 месеца през миналата година и именно тази сума Дечев определи като изключително малка. На този фон до дни се очаква общината да започне подмяна на част от амортизирания водопровод по булевард „Освобождение“. От кметството бяха заявили, че това ще се случи през септември.

След 13 часа днес пък стана поредна авария в Хасково. Спука се водопровод на улица „Булаир“ зад ДНА. Тежката техника на ВиК разкопа улицата, която временно беше затворена за движение. Без вода са абонатите в района. Очаква се аварията да бъде отстранена до вечерта.

Авария

3 коментара

  1. ВиК да сключи сделка с някоя пътно-строителна фирма да им оправя бакиите след като се накопаят.
    На Кърджалийска,след светофарите,посока център вече е лунен пейзаж.
    А за шахтите им да не говорим.
    Скоро целият град ще трябва да се придвижва с луноходи заради техните изцепки по пътните платна!

  2. Ти не може да искаш от партийните касички инвестиции, защото те са направени да се крадат парите, а не да инвестират! Нещо друго трябва да измислите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button