Хасково

Общината иска повече инвестиции от ВиК, нова авария в Хасково

С ВиК – Хасково се работи изключително трудно, а направените инвестиции са прекалено малки за голям областен град като Хасково.

Това заяви по време на днешната сесия на Общински съвет кметът Станислав Дечев. Той вече е провел две срещи в Регионалното министерство, което е принципал на водното дружество.

Обсъжданията по темата бяха част от разискванията относно докладната за проведена процедура по приемане на инвестиции, извършени от ВиК – Хасково за периода от 1 януари до 31 октомври 2019 г.

137 000 лв. са инвестиициите на дружеството в мрежата в Хасково за 10 месеца през миналата година и именно тази сума Дечев определи като изключително малка. На този фон до дни се очаква общината да започне подмяна на част от амортизирания водопровод по булевард „Освобождение“. От кметството бяха заявили, че това ще се случи през септември.

След 13 часа днес пък стана поредна авария в Хасково. Спука се водопровод на улица „Булаир“ зад ДНА. Тежката техника на ВиК разкопа улицата, която временно беше затворена за движение. Без вода са абонатите в района. Очаква се аварията да бъде отстранена до вечерта.

Авария

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Пепо
Пепо
25.09.2020 16:57 16:57

ВиК да сключи сделка с някоя пътно-строителна фирма да им оправя бакиите след като се накопаят.
На Кърджалийска,след светофарите,посока център вече е лунен пейзаж.
А за шахтите им да не говорим.
Скоро целият град ще трябва да се придвижва с луноходи заради техните изцепки по пътните платна!

John
John
25.09.2020 17:50 17:50
Отговор до  Пепо

аха, ша сключи, да стане 5 лева кубика!

Гост
Гост
25.09.2020 18:19 18:19

Ти не може да искаш от партийните касички инвестиции, защото те са направени да се крадат парите, а не да инвестират! Нещо друго трябва да измислите.

Back to top button