Хасковска гимназия отбеляза дните на спорта, езиците и туризма

Любопитно

Денят на осмокласниците в Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ в Хасково стартира със сутрешна ведрина по повод Европейския ден на спорта в училище – 25 септември, съобщават от училището.

Заредени с енергия в часовете по английски учениците научиха любопитни факти за езиковите семейства, каква е етимологията на някои думи, какво е ономатопея и други интригуващи факти за европейските езици. Убедени, че езиковото многообразие е средство за постигане на по-добро междукултурно разбирателство, гимназистите отбелязаха и 26 септември – Европейски ден на езиците.

ПГТ

Специално внимание бъдещите кадри в туризма отделиха на Световния ден на туризма – 27 септември. Учениците от 11 д клас, специалност „Екскурзоводство“, подготвиха в часовете по туристическа анимация тематична изложба със сувенири, картини, чаши, рекламни материали и брошури, представящи забележителности на Хасково. В духа на българското гостоприемство учениците, облечени в традиционни носии, посрещнаха с вкусни сладки своите гости Гергана Кючукова, директор на ОП „Спорт, отдих и туризъм“ и Йорданка Георгиева, експерт – маркетинг в Туристическия информационен център и бивш възпитаник на гимназията.

ПГТ

ТИЦ – Хасково е дългогодишен партньор на гимназията и подкрепи инициативата на училището за отбелязване Деня на туризма. Представителите на центъра проведоха открит урок пред ученици от специалност „Организация на хотелиерството“, в който ги запознаха с тяхната дейност и ролята на рекламата за развитието на туризма. От Туристическия център бяха подготвили викторина с награди, с която по забавен и атрактивен начин представиха на бъдещите хотелиери забележителностите на Хасково и региона.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.