Овладяване на ядрени и химически аварии разиграват на полигона „Корен“

Регион

На хасковския учебен полигон „Корен“ се провежда полева подготовка, в която участват специалистите по ядрена, химическа, биологическа защита и екология (ЯХБЗ и Е) от 38-ми батальон в Мусачево и от 59-ти батальон в Горна Оряховица, съобщават от Министерството на отбраната.

Целта е военнослужещите да усъвършенстват практическите си навици и действия при възникване на ядрена, химическа и биологическа обстановка в резултат на използване на оръжие за масово унищожение, при аварии и терористични актове. По време на полевата подготовката се отработват задачи, свързани с изтичане на промишлени, токсични и химически вещества, както и с овладяване на опасности от ядрени и химически опасни аварии. Ръководител на полевата подготовка е полковник Георги Малинов от отдел „Подготовка на войските“ в Командването на Сухопътните войски, а началник на лагерния сбор е командирът на 38-ми батальон подполковник Анатолий Димитров.

Военни

В хода на полевата подготовка ще се проведат две ротни тактико-специални учения със специалистите и военнослужещи от 3-та механизирана рота от 31-ви механизиран батальон на 2-ра механизирана бригада. В последните дни на полевата подготовка – от 29 септември до 1 октомври, формированията ще участват в тактическото учение с бойни стрелби „Ответен удар – 2020“.

Военни

Един коментар по “Овладяване на ядрени и химически аварии разиграват на полигона „Корен“

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.