Спорт

„Кенана Къп“ събра тенисисти от над 20 страни

Откриването на турнира миналата годинаНа кортовете на тенис клуб „Хасково“ днес стартираха мачовете от основната схема на международния турнир за юноши и девойки до 18 години „Кенана Къп“. В него участват тенисисти от 22 държави, сред които и най-добрите ни ракети в тази възрастова група.

С „уайлд кард“ в турнира се състезава водачът на националната юношеска ранглиста Марсел Радев. Съотборникът на Григор Димитров във варненския „Черно море елит“ грабна през февруари титлата от държавното първенство до 18 години, което се проведе в новата тенис зала в Хасково. Сред тенисистите, получили покана от организаторите на „Кенана къп“, бе и хасковлията Петър Атанасов, който обаче отпадна в първия кръг на схемата.

Вторият представител на домакините – Сунер Емин не успя да преодолее квалификациите.
Заради високия ранкинг на участниците и при юношите, и при девойките само една българка – 16-годишната Ани Вангелова успя да попадне директно в схемата на турнира. Шампионката от държавното до 18 години в Хасково Александра Митровска и водачката на националната ранглиста и републиканска шампионка до 16 години Борислава Ботушарова играят с „уайлд кард“.

С покана от организаторите е и дъщерята на олимпийския шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски – Сара, а също и Виктория Тодорова, Стефан Трифонов и Димитър Петров – съобщиха от федерацията по тенис.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button