Хасково

След 4 месеца хванаха заподозрян за убийството на майка си

Иван Илиев

Иван Илиев

51-годишният Иван Илиев от Хасково, който бе обявен за издирване в края на декември миналата година, е задържан. Мъжът е заподозрян за убийството на майка си и вече в хасковския арест. 

От полицията припомнят, че на 21 декември в хасковското управление е получен сигнал от съседи, че не са виждали 71-годишната си съседка дълго време. Пристигналата на ул. „Георги Кирков“ в Хасково оперативна група открила в дома тялото на възрастната стопанка. В последствие съдебният лекар констатирал, че смъртта на жената е настъпила вследствие на многобройни травми по главата и торса. Установени са счупвания на ребра, дясна ръка и китка, получени най-вероятно докато тя се опитвала да се защити. Според медика, смъртта е настъпила около 20 дни преди намирането на тялото.

Домът на старицата

Домът на старицата

При разследването е изяснено, че жената живеела със сина си, който системно я подлагал на физически и психически тормоз. На няколко пъти тя постъпвала в болница след побои, причинени от сина й. Самият той е настаняван неведнъж в местния психодиспансер заради проявите на силна агресия. Ден след като е открита убитата хасковлийка, криминалисти обявиха сина за общодържавно издирване. Няколко месеца той успявал да се укрие от органите на реда, но в понеделник, при полицейска проверка на територията на Трето столично РУМВР търсеният мъж е задържан. Изяснено е, че е пребивавал в София без да работи, като живеел в изоставен фургон. По-късно е отведен до мястото и от временния му подслон са иззети веществени доказателства. Разпитан е пред съдия, пред когото признал за извършеното.

Материалите по случая ще бъдат предадени на Окръжна прокуратура – Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button