Регион

Гарвановски земеделци отглеждат пшеница за италиански макарони

Пшеницата се пръска с нова техника1 150 декара твърда пшеница от специални италиански сортове гледат тази година в Земеделска кооперация „Клас 95“ в Гарваново. Амбициозната идея на Тенчо Тенчев и Димитър Желязков е да изкарат качествена реколта и да успеят да я пласират в Италия.

Ако добивите са добри, пазарът ни е сигурен, категорични са земеделците. Това е специален сорт твърда пшеница, от която се правят най-качествените макарони и спагети в Италия, обясниха пред Haskovo.info те. Стопаните още миналата година са сели твърда пшеница, но сега са инвестирали в по-хубави семена и очакват много добра реализация.

Новото в кооперацията е и специалната техника, която наскоро са закупили. С нея си гарантират качествено пръскане на посевите. За разлика от руските машини, новата дозира препаратите перфектно и няма вариант да сбърка пропорциите.

 

Тенчо Тенчев

Тенчо Тенчев
 

Димитър Желязков

Димитър Желязков

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button