Регион

Облагородяват три междублокови пространства в Димитровград

Три междублокови пространства ще бъдат облагородени в Димитровград, съобщават от кметството.

Кметът Иво Димов и домоуправителите на спечелилите три проекта от конкурса за „Озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки“ под мотото „За приветлива градска среда“ – 2020 г. сключиха договорите за финансиране на проектите. Те са в размер до 5 000 лв. Средствата ще бъдат предоставени от общината след приключване на всички дейности по проектите и приемане на работата от комисия, и отчитане на разходите с необходимите документи. Срокът за реализацията на проектите е 30 ноември.

„Поздравявам гражданите за тяхната инициативност. Пожелавам бърза и безпроблемна реализация на проектите и държа да знаете, че общината е насреща при всякакви възникващи в процеса трудности“, заяви кметът Иво Димов.

Росен Давчев, който е домоуправител на проекта за междублоково пространство на булевард „Трети март“ зад блок №17 сподели, че идеята за облагородяването и подмяната на част от съоръженията е била подкрепена от много от живеещите в околните блокове граждани. Проектното предложение предвижда монтаж на детски съоръжения – тройна комбинирана люлка, люлка-гнездо, везна, пейки с облегалка и кошчета за отпадъци.

Гергана Стоянова представлява живеещите спечелили проекта на междублокото пространство за подмяна и модернизиране на детската площадка в междублоково пространство между улица „Л. Димитрова“ и булевард „Христо Ботев“ №37. Тя разказа, че площадката там е със стари метални съоръжения. Новият проект предвижда подмяната им с нови и по-сигурни за играта на децата люлки и катерушки. Има обособен кът за спорт, финансиран по същата програма през 2018 г. Сега там се разширяват съоръженията с нов фитнес уред, а детските съоръжения ще бъдат допълнени с комбинирана двойна люлка.

Междублоковото пространство на улица „Цар Симеон“ зад блок №6 е третият спечелил проект с домоуправител Вълю Колев. Проектът предвижда пързалка, дъска за рисуване, пикник и тенис маса, футболни врати.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button