Хасковлии внесоха 4.7 млн. лв. в НАП чрез ПОС терминал

Хасково

Два пъти са се увеличили плащанията към бюджета чрез ПОС терминал през 2020 година спрямо същия период на миналата, отчитат от офиса на НАП в Хасково.

Устройствата бяха въведени в приходната администрация в началото на 2018 година и оттогава досега най-често се ползват от гражданите за плащане на данък върху доходите и здравни осигуровки.

4.7 млн. лв. са внесените до днес в хасковския офис на НАП чрез ПОС терминал данъци, осигуровки и други публични задължения. Миналата година по това време платените суми чрез такива устройства бяха 2.4 млн. лв.

От Агенцията напомнят, че всеки, който притежава банкова карта може да превежда без такса както дължими данъци и осигуровки, така и задължения към други институции, събирани от НАП, като глоби от КАТ, съд, община и др. Освен, че са безтаксови картовите плащания чрез ПОС дават възможност на клиентите да заредят личната си данъчно-осигурителна сметка на момента. Така, ако едно лице плати данъци или осигуровки чрез терминално устройство, средствата постъпват по сметката му веднага и задълженията биват погасени автоматично, а не за 24 или дори повече часа, както е при традиционните банкови преводи. Клиентът може дори да получи при необходимост удостоверение от НАП за липса на задължения.

Единствено задължения към други институции като например фиш от КАТ или такива, които са в процес на принудително изпълнение, изискват допълнителна обработка и разпределение, поради което погасяването им отнема повече време.

Един коментар по “Хасковлии внесоха 4.7 млн. лв. в НАП чрез ПОС терминал

  • Яба, колко са откъцани тия от държавната администрация, след още 50 години може и интернета да открият!!!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.