Регион

Сигнал за мъртва риба в Марица след канала с отровените крави

За мъртва риба във водите на река Марица сигнализираха читатели на Haskovo.info, които изпратиха и снимки.

Рибарите обясниха, че снимките са от неделя. Днес обаче отново имало умряла риба в участъка след канала, където в края на юли се отровиха 28 крави. Рибари, нощували в района, коментирали че по течението са минали тонове умряла риба, а вчера на място е била полицията от Димитровград.

„Един човек със стадо крави, не е като 2 000 рибари. Започваме да мислим за протест“, се казва още в сигнала.

От РИОСВ – Хасково съобщиха за Haskovo.info, че са получили сигнал за мъртва риба в реката. Извършени са две проверки – на 26 и 28 септември. Взети са водни проби, като повече информация ще има след излизане на резултатите.

ИЗПРАТИ НОВИНА

 

3 коментара

  1. … държавата т.е. ние платихме кравите на човека и всичко е точно, сега да купим и риба и пак да покрием случая. Не се ли сещате че тези отрови и ние ги пием и ядем…. но всичко е точно, на територията България българи не са нужни, които не искат да емигрират ще ги изтровят и разболеят

  2. Неохим не спряха работа дори за ден!!Ако беше друга фирма щяха направо да я затворят!!!
    Наложиха ли им някаква глоба???Ако да колко символична беше???
    Защо продължават да бълват отрови безнаказано???Рибарите вместо протест блокирайте входа на завода и не ги пускайте на работа!!!

  3. Това не е държава, а кочина. Господата с финансови възможности и тези,които са на власт правят каквото поискат.Не се съобразяват със закони. Пратя и властта са закона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button