Хасково

Обявиха конкурс за председател на Хасковския административен съд

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет откри процедура за избор на административен ръководител – председател на Хасковския административен съд и още 5 съдилища в страната.

Причината за обявяването на конкурс за ХАС е, че на 7 декември изтича мандата на сегашния председател Хайгухи Бодикян. Предложения за назначаване на административен ръководител се подават в администрацията на ВСС в едномесечен срок от датата на обнародване на свободните длъжности в Държавен вестник.

Междувременно Бодикян участва в конкурса за повишаване и заемане на 9 свободни длъжности „съдия“ във Върховния административен съд. Тя има една от най-високите оценки в конкурса – 5.95.

ВСС определи на 27 октомври да бъде проведено събеседване с допуснатите двама кандидати в процедура за избор на председател на Районен съд – Харманли. В процедурата участват Веселин Коларов – съдия в Районен съд – Харманли и Минка Китова – изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Районен съд – Харманли, която се кандидатура за втори ръководен мандат.

 

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Някой
Някой
29.09.2020 20:58 20:58

Това е хубава новина, тази съдийка „съсипа и умори“ доста хора на които е гледала дела – тоест изходите и решенията в повечето случаи не са били справедливи. Да отива във Върховният административен съд / ВАС /.

Въпроси
Въпроси
29.09.2020 23:13 23:13

Кой ли ще е следващия? Дали няма да е някое забравено лице, като нея.

Back to top button