Хасково

Задържаният с над 10 кг. марихуана свиленградчанин е осъждан за безакцизни цигари

45-годишният Валентин Теохаров от Свиленград, който на 27 септември беше задържан с 10.430 кг. марихуана за 62 580 лв. е осъждан условно за държане на безакцизни цигари.

Това стана ясно на днешното съдебно заседание по разглеждане на мярката му за неотклонение в Хасковския окръжен съд. Haskovo.info припомня, че дрогата беше открита в 10 пакета в сак на задната седалка на автомобил „Ауди А6“, управляван от свиленградчанина. Той беше проверен в района на тир паркинг – Генералово.

На Теохаров е повдигнато обвинение за държане на дрога с цел разпространение. Ако бъде признат за виновен го грози затвор от 3 до 12 г. и глоба от 10 000 до 50 000 лв. От прокуратура поискаха да му бъде наложена най-тежката мярка „задържане под стража“, защото може да се направи обосновано предположение, че той е извършител на престъплението в което е обвинен, има реална опасност да се укрие или извърши друго престъпление. Сегашното деяние е извършено в изпитателния срок на предходното осъждане за безакцизните цигари. Само от началото на годината е пътувал 23 пъти в чужбина.

Теохаров и неговият адвокат поискаха от съда по-леката мярка „домашен арест“. Те представиха епикризи, че мъжът страда от сърдечно и неврологично заболяване.

В крайна сметка съдът го остави в ареста. Определението може да бъде обжалвано пред Пловдивския апелативен съд.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
dinko
dinko
30.09.2020 20:18 20:18

Zdrav e kato bik,neka mu se napraviat novi izsledvania,a tezi koito mu sa dali falshivi dokumenti da si ponesat nakazanieto,no haskovskiat sad e nai korumpiraniat…………….

Back to top button