Любопитно

Забавно-духовият оркестър открива Есенните музикални дни в Димитровград

С тематичен концерт по повод Международния ден на музиката стартират Есенните музикални дни „Жул Леви“ 2020 в община Димитровград, съобщават от кметството.

На 1 октомври от 18 ч. на централната алея на булевард „България“ Забавно-духов оркестър ще поднесе красива програма по повод празника на музиката. Следващият концерт от програмата е на 8 октомври от 18 ч., отново на същото място. Тогава Акустично-джазово трио със солист Мария Арнаудова и специалното участие на саксофониста Венелин Георгиев ще радва ценителите на джаза.

Изложбата „Големите майстори на полския плакат“ със съдействието на Полския институт в София е следващото планирано събитие в празничния календар на Есенните музикални дни. Едновременно с това в изложбената зала „Асен Крайшников“ ще се състои и концерът на цигуларя Любомир Тулумбаджиев и пианистката Любослава Атанасова.

Няколко дни по-късно Лятната читалня на Градска библиотека „Пеньо Пенев“ ще се превърне в сцена за съвместния концерт на хор „Орфей“ и Акустично джазово трио-Димитровград. Отново в лятната градина е предвидена и прожекция на унгарския филм „SWING“, който се реализира със съдействието на Посолството на Унгария и Унгарския културен институт в България. В Художествена галерия „Петко Чурчулиев“ ще бъде открита изложба-акварел „Има надежда“ на Благой Господинов.

От 26 – 29 октомври ще се проведе XII Младежки JAZZ фестивал, а на 29 октомври в Исторически музей ще може да се види изложбата „Оренда“ на Соня Кючукова, посветена на народните будители. На 1 ноември на площад „Поезия“ читалище „Звездица 2003“ ще поднесе есенна фолклорна палитра в деня на народните будители, а от 6 – 8 ноември в Спортна зала „Младост“ ще се проведе XV-то издание на Националния танцов конкурс „България танцува“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button