Хасково

Предлагат електромобилите да паркират безплатно в Синята зона, засега са 3 в Хасково

Собствениците на изцяло електрически автомобили да ползват без заплащане места за паркиране в Синя зона в Хасково, предлагат общинските съветниции Георги Пеев и Светослава Стоянова.

За целта трябва да се промени Наредбата за обществения ред при използване на пътни превозни средства и осигуряване на безопасността на движението на територията на община Хасково – ТУК. В Хасково на този етап няма изградени общински зарядни станции за електромобили. Когато това стане се предлага електрическите автомобили да зареждат безплатно от тях. Условието е времето за зареждане да не е по-дълго от 4 часа.

В предложението се посочва, че с безплатното паркиране за електромобилите Хасково ще се изравни с градове като София, Варна, Добрич, Плевен и други градове, където от няколко години това е нормативно регламентирано.

Към края на септември регистрираните електрически автомобили в община Хасково са едва 3, а тези с ел. двигател от категория L7e – два.

Целта на предлаганите промени е да се подобри екологичността в централната градска част и да се насърчат гражданите и фирмите да използват електрически превозни средства, обясняват вносителите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
потрес
потрес
30.09.2020 19:22 19:22

Не стига ,че тези които ги карат са фрашкани с пари ,ами сега и безплатно да паркират .Евала .
Разбираме,че електромобилите са по полезни за природата , но ние нямаме толкова пари да си ги позволим.Иначе досега всички да сме с Тесла …

Никола̀ Тесла
Никола̀ Тесла
30.09.2020 21:48 21:48
Отговор до  потрес

Притежанието на елекртрически автомобил не е въпрос на пари, а на мислене.
Аналоговите хора в този град няма как да го разберат това нещо още 1000 години.

вин дизел
вин дизел
02.10.2020 21:08 21:08
Отговор до  Никола̀ Тесла

що не се гръмнеш

Гост
Гост
30.09.2020 20:13 20:13

Тя пък една синя зона, повечето е частен паркинг, подарен от общината на социално слаби бизнесмени.

мг
мг
01.10.2020 10:20 10:20

Браво! Колите с гориво са като цигарите и се тровят всички.

Back to top button