Предлагат електромобилите да паркират безплатно в Синята зона, засега са 3 в Хасково

Хасково

Собствениците на изцяло електрически автомобили да ползват без заплащане места за паркиране в Синя зона в Хасково, предлагат общинските съветниции Георги Пеев и Светослава Стоянова.

За целта трябва да се промени Наредбата за обществения ред при използване на пътни превозни средства и осигуряване на безопасността на движението на територията на община Хасково – ТУК. В Хасково на този етап няма изградени общински зарядни станции за електромобили. Когато това стане се предлага електрическите автомобили да зареждат безплатно от тях. Условието е времето за зареждане да не е по-дълго от 4 часа.

В предложението се посочва, че с безплатното паркиране за електромобилите Хасково ще се изравни с градове като София, Варна, Добрич, Плевен и други градове, където от няколко години това е нормативно регламентирано.

Към края на септември регистрираните електрически автомобили в община Хасково са едва 3, а тези с ел. двигател от категория L7e – два.

Целта на предлаганите промени е да се подобри екологичността в централната градска част и да се насърчат гражданите и фирмите да използват електрически превозни средства, обясняват вносителите.

5 коментара

  • Не стига ,че тези които ги карат са фрашкани с пари ,ами сега и безплатно да паркират .Евала .
    Разбираме,че електромобилите са по полезни за природата , но ние нямаме толкова пари да си ги позволим.Иначе досега всички да сме с Тесла …

    • Притежанието на елекртрически автомобил не е въпрос на пари, а на мислене.
      Аналоговите хора в този град няма как да го разберат това нещо още 1000 години.

  • Тя пък една синя зона, повечето е частен паркинг, подарен от общината на социално слаби бизнесмени.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.