Хасково

1 555 са с рак на гърдата в Хасковско, записват за безплатни прегледи

128 жени и един мъж са новозаболелите от рак на гърдата през 2019 г. в област Хасково. Починали са 83 души. Диспансеризирани към края на 2019 г. с тази диагноза са 1 555, съобщават от Специализираната болница за активно лечение по онкология в Хасково.

На 5 октомври започва традиционната информационна и профилактична кампания за борба с рака на гърдата в хасковската специализирана болница, тази година под мотото „Аз съм и Аз ще бъда!“. Безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата ще бъдат проведени между 5 и 30 октомври – всеки работен ден от понеделник до петък, в Диагностично-консултативния блок на Специализирана болница за активно лечение по онкология в Хасково, кабинет №1, булевард „Съединение“ 49 от 11 до 13 часа. Всеки има възможност да се запише за безплатните прегледи на телефон 0882 830 519 от 9 до 13 часа. Всички записани ще бъдат прегледани, а при необходимост – насочени за цялостно изследване и комплексно лечение в болницата.

Ракът на гърдата е най-честото онкологично заболяване сред жените и представлява около 26% от всички злокачествени заболявания при тях. Всяка година заболеваемостта от рак на гърдата се увеличава средно с 1,8%. Заболеваемостта се увеличава с напредване на възрастта на пациентите след 35 години и достига своя пик при 50-64 годишните. Ранното диагностиране на рака на гърдата увеличава многократно шансовете за пълно излекуване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button