Спорт

Гришо записа нова чиста победа и се класира за третия кръг на Ролан Гарос

Григор Димитров се класира за третия кръг на Ролан Гарос след победа в три сета 6-4, 7-6(5), 6-1 над 102-рия в света Андрей Мартин.

Първата ни ракета изпита затруднения в първите два сета, но след това хасковлията бе пълен господар на корта и не остави никакви шансове на своя опонент, съобщава TennisKafe.com.

В хода на мача Димитров записа 4 аса, докато това така и не се удаде на неговия опонент. Първата ни ракета регистрира по висока успеваемост както на първи, така и на втори сервис (съответно 71% срещу 66% и 68% срещу 56%). Една от големите разлики дойде по отношени на спасените точки за пробив, където Димитров постигна 75% ефективност, докато при Мартин те бяха 58%.
Уинърите на българина бяха значително повече (29:19), както и точките, спечелени при игра на мрежата – 82% за него при 71% за Мартин. Димитров имаше осезаемо преимущество и по отношение на спечелените сервис геймове, записвайки 87% успевамост, докато статистиката на словака показа 63%.

В третия кръг го очаква победителя от мача между Денис Шаповалов и Роберто Карбайес Баена.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button