Хасковската галерия откупи „Истински доброто“ на Ивайло Каменов

Любопитно

Хасковската галерия откупи картината „Истински доброто“ на художника Ивайло Каменов, която е оценена на 2 000 лв.

Това стана преди откриването на неговата първа изложба „Пробуждане“ в хасковската галерия „Форум“. Експозицията включва 24 картини, а изложбата ще остане в Хасково до средата на октомври. Тя се осъществява с подкрепата на община Хасково и Института за културно наследство България – Италия.

Изложба

Ивайло Каменов е роден на 11 януари 1967 г. в София. Завършил е художествената гимназия „Илия Петров“ и Художествената академия при професор Димо Заимов, специалност Монументална живопис.

Последното му участие е преди дни на Първото най-голямо изложение в България за съвременно изкуство. Много негови произведения са в частни колекции, има стенописи на обществени места и в частни домове. Работи както масло, така и акварел, маслен пастел, графика, туш и скулптура от дърво и бронз. В повечето му произведения основната тема е духовната и физическа борба на човека.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.