Спорт

Харманлиец подкара военен френски кораб на язовир „Кюмюрлука“

СъстезаниетоДържавно първенство по корабомоделизъм и корабомоделен спорт стартира днес на язовир „Кюмюрлука“. Състезанието, което се провежда за девети път, събра над 90 състезатели от цялата страна. Най-силно бе представена община Харманли с цели 11 участници.

Шампионатът бе открит официално от кмета Михаил Лисков. Проявата съвпадна и с празненствата по повод 500-годишнината на града.

На гонките в клас „F1 Eкo скоростни модели“ първи стана харманлиецът Георги Ганчев, който успя да направи 29 обиколки за 6 минути. След него останаха габровецът Станислав Христов и другият представител на Харманли Делян Профиров.

В клас „F2 Точни мащабни копия на истински кораби“ победата убедително спечели харманлиецът Емил Димитров, който се представи с копие на стар военен френски кораб и събра 92 точки. На второ място с 8 точки по-малко се нареди Иван Андреев от Средец с кораб „влекач-боксир“. Трети остана Иван Иванов от Харманли с рибарски кораб.  

Държавното първенство по корабомоделизъм и  корабомоделен спорт продължава и утре.

Image Image
Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button