Регион

Година затвор и 5 000 лв. глоба за каналджия в Свиленград

Двама мъже на 52 и 49 г. са осъдени от Свиленградския районен съд, съобщават от прокуратурата.

Те са признати за виновни, че с цел да набавят за себе си имотна облага противозаконно подпомогнали чрез осигуряване на транспорт на 9 чужди граждани, да преминат през страната в нарушение на закона. По споразумение на единия е наложено наказание от 1 година лишаване от свобода при първоначален строг режим и глоба в размер на 5 000 лева, а на другия – 11 месеца лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 3 години и глоба в размер на 3 500 лева. В полза на държавата е отнет и автомобилът, използван за извършване на престъплението.

На 10 юли 2020 г. към 18:30 ч. гранични полицаи са задържали в землището на свиленградското село Момково 9 чужди граждани от Сирия и Афганистан, сред които и дете. В близост до тях са били установени двамата българи, както и микробус Мерцедес.

Установено е, че чужденците влезли в България през „зелена граница“ в землището на Свиленград. Наблизо чакал микробус, управляван от единия българин, в който чуждите граждани се качили. Автомобилът се насочил към Момково, като пред него се движил мотор, управляван от другия задържан. Чужденците трябвало да стигнат до Харманли. След като са установени, те са били настанени в Миграционен център.

Определението на Районен съд – Свиленград е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button