Регион

Ути учи Свиленград да събира боклука разделно

Ути БъчваровВ Свиленград също ще събират разделно отпадъците. Това стана възможно след като преди два месеца общината подписа договор с „Екопак“. През април в града са разположени 63 комплекта или 189 броя цветни контейнери, съобщиха за Haskovo.info от организацията за оползотворяване на отпадъци.

Според изчисленията на експертите, това ще доведе до намаление с около 30% на общото количество смет, която ще се извозва до регионалното депо и съответно до понижение на разходите по обезвреждането й. Добрата новина е, че при правилно разделно изхвърляне на отпадъците ще намалее такса смет, коментираха от „Екопак“.

Стартът на разделното събиране на отпадъци от опаковки е утре в 11:30 часа на общинския пазар. На предстоящото шоу Ути Бъчваров ще сготви „Бързо, лесно и вкусно“ за жителите на града. Всеки ще може да научи полезни факти за разделното събиране и рециклиране на отпадъците от опаковки, както и да се пребори за една от многото награди.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button